Transel Partners

CONFERINTA FINALA A PROIECTULUI: 2 noiembrie 2015, 14-17, Restaurant Rebecca Tg. Jiu - INSCRIERE: http://goo.gl/forms/rvW7MeH5ia

SEMINARIILE DE DISEMINARE A STUDIULUI DE CERCETARE: 28, 29, 30 octombrie, 14 - 16. Inscriere: proiect.transel@gmail.com

Activitati » Stagii de practica

In cadrul proiectului, 100 de elevii din grupul tinta, din liceele tehnologice, vor participa la stagii de pregatire practica ce au ca obiectiv cresterea relevantei rezultatelor invatarii. Acestea se vor desfasura astfel:

»  În companii/instituții din țară la care vor participa 70 de elevi ce vor primi o subvenție de 200 lei/lună;

»  În companii/instituții din străinătate la care vor participa 30 de elevi ce vor primi o subvenție de 900 lei/lună;

Cei 100 de elevi participanți vor proveni din clase ale liceelor participante în proiect cu specializările:

  • Tehnician în turism;
  • Tehnician în activități de economice;
  • Tehnician ecolog si protectia calitatii mediului;
  • Tehnician metrolog;
  • Tehnician transporturi;
  • Tehnician in automatizari;
  • Tehnician in tehnica de calcul

SELECTIE ELEVI PARTICIPANŢI LA STAGIILE DE PREGĂTIRE PRACTICĂ

În perioada 8-19 decembrie 2014 se desfăşoară selecţia elevilor participanţi la stagiile de pregătire practică derulate în cadrul proiectului. Elevii din grupul ţintă interesaţi de participarea la stagii sunt invitaţi să consulte următoarele documente:

- metodologie_selectie participanti_stagii

- formular_candidatura_stagii_practica

REZULTATELE SELECŢIEI PARTICIPANŢILOR LA STAGIILE DE PREGĂTIRE PRACTICĂ au fost publicate aici: rezultate_evaluare_stagii

PRIMELE STAGII DE PRACTICĂ

În perioada 26-30 ianuarie 2015, s-au derulat stagiile de pregatire practica pentru 60 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a ale Colegiului Tehnic Nr. 2 Tg. Jiu, Liceului Energetic Tg. Jiu, Colegiului Auto ”Traian Vuia” Tg. Jiu, Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” Tg. Jiu şi Colegiului Tehnic ”Henri Coanda” Tg. Jiu.

  • Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, SC CEZ DISTRIBUȚIE SA, SC BOMIDA SRL, SC ROISBU CONS SRL, SC INTERCOMPUTER SRL au fost gazdele celor 50 de elevi care au avut prilejul să îşi consolideze şi să verifice aplicabilitatea cunoştinţelor teoretice dobândite în şcoală, să îşi formeze unele competenţe necesare practicării cu succes a meseriilor pe care le studiază în prezent, pe parcursul ciclului liceal: tehnician ecolog și protecția calității mediului, tehnician metrolog, tehnician în transporturi, tehnician în activităţi economice, tehnician în automatizări. Stagiul a fost o oportunitate de a se familiariza cu specificul şi cultura unei organizaţii, de a cunoaşte fluxul de activităţi din cadrul acesteia, de a iteracționa cu profesioniști în domeniu, de a câștiga experiența profesională reală, de a-și dezvolta abilități profesionale precum munca în echipă sau managementul de proiect, abilităţi de comunicare etc.
  • UNIAUDAX – Centro de Investigação e Apoio ao Empreendedorismo e Empresas Familiares, partener in cadrul proiectului, a organizat stagiile de pregatire practica in Portugalia pentru 20 de liceeni din cele 5 licee mentionate anterior care au avut prilejul sa ia contact cu piaţa europeană a muncii. Pe lângă oportunitatea de a-şi pune în practică cunoştinţele dobândite în şcoala, de a-şi dezvolta anumite competenţe tehnice în domenii studiate, săptămâna petrecută în echipele de lucru ale companiilor portugheze a fost o experienţă care a contribuit la dezvoltarea conştiinţei europene a celor 20 de elevi gorjeni, îmbunătăţirea cunoştinţelor lingvistice, dezvoltarea capacităţii de adaptare şi a sensibilităţii interculturale care reprezintă un atu pe piaţa muncii.

Experienţa acumulată de-a lungul unui astfel de stagiu este foarte importantă având în vedere și faptul că experiența contează mai mult decât nenumăratele diplome sau cursuri absolvite.

Alţi 30 de elevi gorjeni urmează să îşi desfăşoare o parte din pregătirea practică în România şi Portugalia în luna iunie a acestui an, în cadrul aceluiaşi proiect.

În vederea organizării, desfășurării și desfășurării acestor stagii, a fost elaborat Ghidul pentru organizarea şi desfăşurarea stagiilor de pregătire practică a elevilor din învăţământul preuniversitar care a sprijinit elevii, cadrele didactice responsabile şi tutorii implicați. Acesta va fi distribuit tuturor unităţilor de învăţământ tehnologic din judeţul Gorj şi poate fi descărcat din sectiunea Resurse sau accesand link-ul urmator: http://transel.ro/uploads/ghid_practica.pdf